Podcast

Gesprekken over samenwerking

Op momenten dat de samenwerking in je team aandacht verdient en je wilt dit bespreekbaar maken, dan komt de vraag, hoe doe je dat? Daarover hebben we het in deze podcastreeks “Gesprekken over samenwerking”. Laat je inspireren door de ervaringen van anderen met het werken aan succesvol samenwerken.  

Teamdriver. Kennisbank.

Teamdriver Podcasts

Jouw favoriete podcast over Samenwerken beluister je via je favoriete podcast app!

Podcast. Samenwerking ontrafeld

1. Samenwerking ontrafeld, gesprekken over samenwerken

Yes! Onze eerste podcast staat live! In de eerste aflevering beginnen we bij het begin. Wat is er nodig voor succesvolle samenwerking in teams? We ontrafelen het begrip samenwerking in drie bouwstenen: doel, team en teamlid.

Podcast Wat als er een bouwsteen in de samenwerking mist?

2. Wat als er een bouwsteen mist in de samenwerking.

In onze eerste podcast ‘Samenwerking ontrafeld’ bespraken we de drie bouwstenen van succesvolle samenwerking: doel, team en teamlid. Wat gebeurt er als er een van deze bouwstenen mist? 

Podcast Samenwerken. Feedback geven en krijgen

3. Teamwork: feedback geven en krijgen

Elkaar feedback geven en feedback ontvangen. Het blijft lastig om te doen. In deze podcast bespreken Michiel en An de stelling: Teamleden geven en krijgen feedback op zowel goede als minder goede prestaties. 

Podcast Tegenstellingen, kritiek en conflicten in samenwerking

4. Tegenstellingen, kritiek en conflicten gebruiken.

Een gesprek over de stelling: “We gebruiken tegenstellingen, kritiek en conflicten om te groeien als team”. Hoe mooi zou het zijn als dit lukt? Moet je het 100% met elkaar eens zijn om met elkaar door te gaan? En zo niet, hoe ga je hier dan mee om?  

Podcast Samenwerking binnen IT Teams

5. Samenwerking binnen IT-teams.

Een podcast met Pim van der Toolen over het belang van het stellen van doelen en het bespreekbaar maken van de samenwerking.  Met Pim bespreken we de stelling: “We leveren als team werk dat op tijd af is én van goede kwaliteit.” 

Podcast Blindelings vertrouwen

6. Blindelings vertrouwen in je teamleden

Femmy van der Zijden, eigenaar van Veranderen met Impact, vertelt in deze podcast haar geheim om teams te helpen om hun samenwerking naar een volgend level te tillen. We bespreken de stelling: ‘Ik vertrouw al mijn teamleden blindelings’. 

Podcast De invloed van jezelf wel of niet goed kennen op de samenwerking

7. De impact van zelfkennis op samenwerking

Camiel Engelen is gefascineerd door de vraag : Hoe goed kennen we onszelf? We gaan in gesprek over de stelling: ‘Er wordt naar mijn belangen en ideeën geluisterd’. Camiel geeft praktische tips om meteen mee aan de slag te gaan. 

Podcast omgaan met teleurstelling binnen samenwerking

8. Omgaan met teleurstelling binnen samenwerking.

Soms heeft teleurstelling  een grote impact op de samenwerking en het samenwerkgeluk. Wat is teleurstelling eigenlijk? En hoe ga je ermee om binnen samenwerking? Een boeiend onderwerp waar niet veel over gesproken wordt.

Verbondenheid tussen teamleden

9. Persoonlijke verbinding tussen teamleden.

Een gesprek met organisatiepsycholoog Eric Westra over de stelling: “Ik voel me met iedereen persoonlijk verbonden”. Veel teams hebben de illusie dat het allemaal wel goed gaat. Maar is dat wel echt zo? 

Podcast. Werken aan samenwerkingsrelaties.

10. Werken aan een samenwerkingsrelatie.

Met Danny Worm, Teamdriver Expert,  bespraken we de stelling: Ik voel me veilig om mijn zorgen, onzekerheden en emoties te delen. 
Het woord veiligheid staat centraal in deze podcast.  Een mooi en open gesprek over vertrouwen.

Podcast. Het belang van soft skills in samenwerking.

11. Het belang van soft skills in samenwerking.

Pieter Vandekerkhof: “Het gaat niet alleen om de hard skills. Deze zijn aan te leren. Soft skills zijn misschien nog wel belangrijker. Zoek bij het samenstellen van het team naar complementariteit. Als je elkaar aanvult behaal je het beste resultaat.”

Samenwerken podcast. We kennen elkaars kwaliteiten en valkuilen.

12. Hoe krijg je mensen in beweging?

Bert Flierman, Satori, is te gast. Bert heeft een fascinatie voor samenwerking: hoe krijg je mensen in beweging? Hij belicht samenwerking vanuit verschillende invalshoeken. En we bespreken de stelling: “We kennen elkaars kwaliteiten en valkuilen”. 

Podcast over samenwerken tijdens veranderprocessen

13. Samenwerking tijdens veranderprocessen.

Gerard Keetman, Sociale Verzekerkeringsbank, spreekt niet van innovation, maar van 𝐰𝐞𝐧𝐧𝐨𝐯𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧. “Innovatie gaat niet vanzelf. En je kunt het echt niet alleen. Multidisciplinair samenwerken is essentieel om alles uit het project te halen.” 

Podcast nummer 14. Samenwerken en succesvolle sportteams

14. Wat kunnen we leren van succesvolle sportteams?

We spreken met Pascal Angillis, assistent coach van Europees kampioen basketbal,  de Belgian Cats. Aan de hand van concrete voorbeelden, zowel uit de sportwereld als uit de bedrijfswereld, geeft Pascal ons inzicht in zijn aanpak en zijn principes.

Podcast. Hoe haal je het beste uit je teams?

15. Hoe haal je het beste uit je team?

In gesprek met topsportcoach Philip Wolk over de woorden ‘samen’ en ‘werken’. Op welk woord ligt de focus? Philip: “Het gaat om de balans. Werken: 100% ergens voor gaan en alles geven. Maar als je het niet samen doet, bereik je nooit je doel.  

Podcast. Samenwerken op korte termijn om op de lange termijn je doelen te behalen

16. Goede mix van kwaliteiten om doelen te behalen

In gesprek met Jan Maurix, hoofd asset management bij provincie Noord-Brabant. Met Jan hebben we het uitgebreid over samenwerken op de korte termijn om op de lange termijn de doelen te behalen. Een mix van goede kwaliteiten binnen het team is essentieel.

Nieuwsgierig geworden?
We komen graag met je in gesprek!

Contact

Op zoek naar meer succes met je team?

Wil je meer informatie of Teamdriver zelf ervaren? Vul hiernaast je naam, mailadres en telefoonnummer in. Dan nemen we contact met je op.

Als alle velden ingevuld zijn, kan je het formulier versturen.