Wat is Teamdriver?

Maak je team duurzaam succesvol

Samenwerking binnen teams is van vele factoren afhankelijk. Verdieping in één factor heeft slechts een tijdelijk effect. Teamdriver combineert alle aspecten die bijdragen aan het optimaliseren van samenwerking. Duurzaam succesvolle teams zijn het resultaat.
Wat is Teamdriver

Teamdriver verbindt

Teamdriver combineert wat andere methoden los van elkaar doen.

  • We meten tevredenheid (teamsentiment).
  • Geven inzicht in de logica van organiseren.
  • En we laten je ontdekken waar jullie kracht en valkuilen zitten.

Deze inzichten komen ten goede aan het bereiken van het teamdoel. De kracht zit in de samenhang én in het feit dat je Teamdriver niet eenmalig, maar over een langere periode gebruikt. Het wordt onderdeel van de teamroutine.

We maken je niet afhankelijk van een teamcoach of trainer. Op het online platform kan je geheel zelfstandig aan de slag. Is er dan geen ondersteuning mogelijk? Natuurlijk wel, maar alleen op de momenten dat jullie daar behoefte aan hebben. Onze Teamdriver experts staan voor je klaar voor de momenten dat je toch extra ondersteuning nodig hebt.

6 elementen vormen de rode draad

Een krachtig team is zich bewust van de verschillende ontwikkelingen die van invloed zijn op hun samenwerking. Teamdriver verbindt alle aspecten die bijdragen aan een goede samenwerking. Stap-voor-stap begeleidt Teamdriver jouw team naar succes.

Teamdriver Canvas

Elk team is uniek. Wat werkt goed? En wat juist niet? Voor ieder team is dit anders. Met de canvas breng je de karakteristieken van jullie team in kaart.

Teamsentiment

Elk team heeft een eigen sfeer. Periodiek brengen we het teamsentiment in kaart om samen te bespreken.

Teamdriver Cirkel

Een krachtig team doorziet de logica van organiseren, bespreekt zijn teamdoel én de kracht en valkuilen van dit team. Het team bouwt zelf stapsgewijs aan het teamsucces.

Teamdoel

Een krachtig team formuleert een gezamenlijk teamdoel en concretiseert dit in gewenste resultaten en noodzakelijke acties.

Teamleden

Waar is een teamlid goed in en waar zitten ieders valkuilen? De individuele profielen van Teamdriver maken dit inzichtelijk.

Teamsamenstelling

Waarin kunnen de teamleden elkaar versterken? Het teamprofiel maakt deze inzichten direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk.

De belangrijkste onderdelen van Teamdriver:

Teamdriver online platform

Online platform

Teamdriver maakt teams duurzaam succesvol. Geen heen en weer gehop tussen methoden, technieken en steeds weer andere mensen voor het team. Gebruik Teamdriver structureel en voor een langere tijd en het leidt gegarandeerd tot succes. Het online platform is dé centrale plek voor jou en je collega’s. Op het platform vind je verschillende instrumenten om met jullie samenwerking aan de slag te gaan en te blijven. Er is geen afhankelijkheid van een trainer of coach. Laat je tijdens de onboarding ondersteunen door een Teamdriver expert. Zo doorgrond je Teamdriver sneller, ken je het platform en gaan jullie vol overtuiging aan de slag.

Teamdriver online platform

Teamsentiment

Een dreamteam heb je niet zomaar. Bespreekbaar maken wat écht in de weg zit, vraagt om open en eerlijke communicatie. Dit is het startpunt van een krachtig team. Met onze periodieke meting monitoren we de ontwikkeling van het teamsentiment zodat alles ter tafel komt.

Ieder teamlid vult de teamsentiment vragenlijst anoniem in. Zo krijgt het team een zuiver beeld van wat er speelt. Waar zit de ontevredenheid? Waar het enthousiasme? Door de meest opvallende uitkomsten te bespreken die succes in de weg staan kunnen afspraken gemaakt worden. Afspraken die ervoor zorgen dat het sentiment verbetert. Door dit regelmatig te doen neemt de sluimerende ontevredenheid af. Er komt ruimte en energie om beter samen te werken.

Teamdriver teamsentiment
Teamdriver cirkel

Teamdriver cirkel

Wist je dat alles wat we organiseren eigenlijk heel logisch is? En dat veranderingen doorvoeren een kwestie van goed organiseren is? Een krachtig team is zich bewust van de verschillende ontwikkelingen die van invloed zijn op hun samenwerking. Samen bouwt het team zelf stapsgewijs aan het teamsucces.

De Teamdriver cirkel geeft het team houvast en structuur.

  • De Teamdriver cirkel helpt het team om: De voortgang in kaart te brengen én te bespreken.
  • Eventuele knelpunten te detecteren én aan te pakken.

Het team bouwt hierbij verder op kennis, kunde en ervaringen uit het verleden. Zo wordt het fundament en de onderlinge samenwerking continue versterkt.

Teamdriver cirkel
Teamdriver samenwerken individueel en teamprofiel

Individueel en teamprofiel

Waarin ben je goed en waar zitten je valkuilen? Waarin kunnen teamleden elkaar versterken? We plotten deze uitkomsten op de Teamdriver cirkel. Wie staat in welke fase van de samenwerking het meest in zijn kracht? Persoonlijkheidsinstrumenten zijn er legio. Kleurtjes, codes, archetypes. Ze lijken heel verschillend. Maar wist je dat ze bijna allemaal terug te voeren zijn op dezelfde basis? De typologieën van Jung.

Onze ervaring is dat veel mensen enthousiast zijn over dit soort instrumenten. Maar de toepassing in de praktijk is toch altijd lastig. Zeker in teamverband. Teamdriver combineert persoonlijkheidskenmerken met de logica uit de Teamdriver cirkel. Zo maken we de inzichten direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk.

Teamdriver samenwerken individueel en teamprofiel
Nieuwsgierig geworden?

Boek een demo

Laten we bespreken tegen welke uitdagingen jouw team aanloopt.

  • We komen graag in gesprek over jouw uitdagingen en beantwoorden dan je vragen.
  • Natuurlijk zijn alle gesprekken vertrouwelijk en vrijblijvend.

We komen graag met je in contact.