Teamsentiment

Starten met het Teamsentiment 

in je team!

Proficiat! Je hebt de keuze gemaakt om het Teamsentiment in je team in kaart te brengen. Zo maken jullie samen in één oogopslag duidelijk hoe het met de samenwerking binnen jouw team gesteld is. 

Hieronder lees je wat de volgende stappen zijn en waar je ondersteunend materiaal kunt vinden. 

Heb je een vraag? Aarzel dan niet om hem te stellen via support@teamdriver.com 

 

Stap voor stap aan de slag met het Teamsentiment

Samenwerken is een teamcompetentie. Een vaardigheid dus, die je alleen samen, als team verder kunt ontwikkelen.

Om als team met het Teamsentiment van start te kunnen gaan doorloop je volgende stappen:

    1. Bespreek hoe je het Teamsentiment als team wil inzetten.
    2. Log in op het Teamdriver Platform en nodig de andere teamleden uit.
    3. Alle teamleden vullen online de vragenlijst in.
    4. Bespreek de resultaten in een teamsessie.
    5. Plan een evaluatie in.

Lees snel verder voor onze tips per stap en het ondersteunend materiaal.

Bespreek hoe je het Teamsentiment als team wilt inzetten.

Je wilt als team de schouders eronder zetten om de onderlinge samenwerking verder te ontwikkelen. Mooi! Het Teamsentiment is een handig instrument waarmee je in één oogopslag zichtbaar maakt waar jullie samenwerking kan groeien.  Bespreek in het team af hoe je dit aan wilt pakken. 

Onze tips

Stuur de video ‘Hé collega, laten we samen ons Teamsentiment meten!’ door aan je collega’s of toon hem tijdens een teammeeting.

Spreek samen af wanneer iedereen de vragenlijst in kan vullen en wanneer jullie de resultaten gaan bespreken.

Spreek samen af wie deze sessie voorbereidt. Tips voor interactieve werkvormen vinden je verderop deze pagina.

Video 'Hé collega, laten we ons Teamsentiment meten!'

Voorbeeldtekst voor de e-mail aan je collega's

Hey collega’s, laten we samen (weer eens) aandacht geven aan onze samenwerking. Ik stel voor dat we hiervoor het Teamdriver Teamsentiment gebruiken. Het is een gratis online instrument, waarbij alle teamleden anoniem een vragenlijst invullen. Hiermee krijgen we in één oogopslag zichtbaar waar onze samenwerking kan groeien. Het ideale startpunt om onze samenwerking een boost te geven. Bekijk de video of hun website voor meer informatie.

Meld je aan op het Teamdriver Platform en nodig de andere teamleden uit.

Het online Teamdriver Platform is zo gebouwd dat jullie volledig zelf aan de slag kunnen met het Teamsentiment. Eénmaal aangemeld en geregistreerd, kan  elk teamlid makkelijk zelf teamleden uitnodigen, vragenlijsten openzetten en resultaten inzien.

Onze tips

Log in op het Teamdriver Platform en nodig je collega’s uit. In de video ‘Teamleden uitnodigen’ zie je hoe dit eenvoudig kan.

Heb je het team nog niet aangemeld voor een gratis online account? Vul dan hier de aanvraag in. 

Video 'Teamleden uitnodigen'

Alle teamleden vullen de online vragenlijst anoniem in.

Alle teamleden ontvangen via e-mail de uitnoding om aan te sluiten op het platform. Eénmaal geregistreerd en ingelogd vult iedereen online de vragenlijst anoniem in. De vragenlijst bestaat uit 32 stellingen verdeeld over 8 categorieën. Zo krijg je als team een zuiver beeld van wat er echt speelt.

Onze tips

Vul anoniem de vragenlijst in. Durf te kiezen. Hoe duidelijker jij jouw mening geeft, hoe meer input jullie krijgen voor het gesprek.

Hebben alle teamleden de vragenlijst ingevuld? Dan kunnen jullie hem zelf afsluiten. De resultaten zijn dan meteen zichtbaar. 

Voorbeeldstelling op het platform

Bespreek de resultaten in een teamsessie.

Hier gaat het om! Het gesprek dat je als team met elkaar hebt over de resultaten. Hoe kijken we als team naar onze samenwerking? Waar liggen groeikansen? Wat spreken we hierover met elkaar af? 

Onze tips

Bereid de sessie voor met een subgroep van een tweetal teamleden. 

Neem tijdens de sessie voldoende tijd en ruimte om samen bewust stil te staan bij de resultaten.

Laat je bij de voorbereiding inspireren door onze werkvormen en door de video’s ‘Hoe lees je het resultaat’ en ‘Hoe bespreek je het resultaat?’

Ben je op zoek naar inspirerend, ondersteunend materiaal? Bestel dan de Teamsentiment kaartenset met de 32 stellingen.  Je bestelt ze al voor €12,50 excl. BTW en verzendkosten per stuk.

Teamdriver teamsentiment

Video 'Hoe lees je het resultaat?'

Het Teamsentiment resultaat wordt visueel weergegeven in gemiddelde scores per stelling, per categorie en een totaalscore. Bekijk de leeswijzer of de video als je hierover meer informatie wil. 

Video 'Hoe bespreek je het resultaat?'

Plan een evaluatie in

Eén keer is geen keer. Samenwerken is een teamcompetentie die je samen stap voor stap verder ontwikkelt. Maak concrete afspraken met elkaar en plan een evaluatie in.

Onze tips

Maak binnen het team concrete afspraken (wie doet wat?) en spreek af wanneer je de voortgang samen bespreekt.

Plan over enkele weken weer een momentopname van het Teamsentiment. Door de resultaten met elkaar te vergelijken maak je de teamontwikkeling concreet en meetbaar.

Voorbeeld resultaat vergelijken

Tip: zet samenwerken op de agenda

Bonustip: zet samenwerking regelmatig op de agenda en laat het team elk kwartaal de vragenlijst invullen. Zo zorg je ervoor dat teamontwikkeling onder de aandacht blijft en maak je de voortgang meetbaar. Een retrospective of de reguliere teambijeenkomst is hiervoor een prima moment!

Heb je vragen of wil je ervaringen delen?
We komen graag met je in gesprek!

Contact

Op zoek naar meer succes met je team?

Heb je nog vragen of wil je jouw ervaringen met Teamdriver delen? Vul hiernaast je naam, mailadres en telefoonnummer in. Dan nemen we contact met je op.