Aanbod Teamsentiment

In één oogopslag

zichtbaar waar de samenwerking kan groeien!

Maak in één oogopslag duidelijk hoe het met de samenwerking binnen jouw team gesteld is. Positieve en negatieve punten komen bij het meten van het teamsentiment duidelijk naar voren. Het biedt jou een kapstok om de samenwerking tijdens een teammeeting, of een retrospective, op een constructieve manier bespreekbaar te maken.

Bespreek wat de samenwerking kan verbeteren

Samenwerken is een complex samenspel van verschillende factoren. Ga je hierover met elkaar in gesprek, dan is het soms moeilijk om bij de echte essentie te komen. En dat is jammer. Hierdoor blijft echte verbetering uit.

Als team weten jullie zelf het beste wat er speelt binnen het team. Je hebt echt geen externe coach of trainer nodig om dit boven water te krijgen. Het lastige is om de vinger op de zere plek te leggen. Hoe krijg je een helder beeld van wat lekker loopt en wat de samenwerking in de weg zit? En hoe bespreek je deze punten op een constructieve manier?

Hoe bespreek je de samenwerking?

Stap 1

Breng in beeld wat lekker loopt en wat de samenwerking in de weg zit. Zo voer je als team het gesprek over de juiste punten en pak je de essentie beet.

Stap 2

Maak concrete afspraken én meet de voortgang. Zo maak je de vorderingen van je team zichtbaar. Altijd fijn en motiverend!

Een helder beeld in één oogopslag

Maar hoe krijg je nou een goed beeld van wat er écht binnen je team speelt?

Wij ontwikkelden hiervoor een praktische tool: het Teamdriver Teamsentiment.

Ieder teamlid vult de vragenlijst online in.

De uitkomsten laten jou als (scrum)teamleider in één oogopslag zien:

    • Waar de kracht van je team zit
    • Waar de groeipotentie zit

Deze uitkomsten gebruik je, bijvoorbeeld tijdens de retrospective, om het gesprek over de samenwerking te voeren.

Tip: zet samenwerken op de agenda

Onze tip: zet samenwerking op de agenda en laat het team regelmatig de vragenlijst invullen. Zo maak je de voortgang meetbaar. Een retrospective of de reguliere teambijeenkomst is hiervoor een prima moment!

Je houdt zelf de touwtjes in handen

Bij Teamdriver geloven we dat het (scrum) team heel veel zelf kan. Ook als het gaat om het verbeteren van de samenwerking. De vragenlijst voor het Teamsentiment staat op het online platform. En hier ga je als team helemaal zelf aan de slag. Daar heb je geen hulp bij nodig!

Hoe meet je het sentiment binnen jouw team?

Alle teamleden vullen de vragenlijst, het Teamsentiment, in. Dit duurt slechts een paar minuten en levert je ontzettend veel inzichten op. En wil je, na een tijdje, het sentiment binnen het team nog een keer meten? Dan zet je heel eenvoudig zelf een nieuwe vragenlijst open voor je team. Hiermee krijg je een genuanceerd beeld van wat op dit moment lekker loopt in je team en wat de samenwerking in de weg zit. Ideaal om doelgericht met het team in gesprek te gaan over de valkuilen én hoe je deze in de toekomst kunt voorkomen.

Online platform voor het meten van het sentiment binnen jouw team

Online Platform

Je hebt als team zelf de touwtjes in handen, zonder afhankelijk te zijn van een coach of trainer.

Krachtige momentopnames

Dankzij zorgvuldig samengestelde vragenlijsten breng je makkelijk in beeld wat er op dit moment in dit team speelt.

Herhaalbaar

Door regelmatig het Teamsentiment te meten, maak je de ontwikkeling binnen het team zichtbaar.

Wil jij het sentiment binnen jouw team meten? Dat kan gewoon gratis!

Gebruik nu samen met je team gratis het Teamsentiment op het online platform.

Meet een paar keer zelf het sentiment binnen jouw team. Zo heb je mooie aanknopingspunten om het gesprek te voeren én de voortgang te zien. 

We begeleiden je bij het uitnodigen van je teamleden en het uitsturen van je eerste vragenlijst. Het platform is zo opgebouwd dat je als team zelf de touwtjes in handen hebt. Bij vragen, staan we voor je klaar. 

Aanmelden

Gratis aan de slag met Teamdriver!

Ja, ik wil met mijn team ons Teamsentiment gratis meten!

Vul hieronder je gegevens in en we maken een account voor je aan op het Teamdriver Platform.