Kennisbank

Aan de slag met de Teamcirkel

Aan de slag met de Teamcirkel of het Teamprofiel? Op deze pagina hebben we alle achtergrondinformatie voor je op een rij gezet. Zo zorgen we ervoor dat je geheel zelfstandig met je team aan de slag kunt.

Teamdriver. Kennisbank.

Kennisbank Teamcirkel en Teamprofiel

Download hieronder de Teamcirkel.

De Teamcirkel toont stapsgewijs de logica die teams doorlopen bij verandering. Print hem uit voor al je collega’s en bespreek waar op de Teamcirkel jullie op dit moment actief zijn en wat de uitdagingen zijn waar jullie voor staan. 

Vind hieronder inspirerende verhalen en werkvormen om aan de slag te gaan. De Teamcirkel is zowel eenvoudig in zijn opbouw als complex in de diepgang. In het document ‘Opbouw Teamcirkel’ lees je meer over de ontstaansgeschiedenis en de opbouw van de Teamcirkel. 

Op zoek naar meer diepgang? Ga aan de slag onder leiding van één van onze Teamdriver Experts. Ze helpen jullie graag verder op weg. 

 

Teamdriver _ Teamcirkel _ origineel
teamdriver cirkel aardbei

Teamcirkel Verhaal

De Teamcirkel is een praatplaat. Het bevat een logische structuur die teams helpt om met elkaar in gesprek te gaan over de voortgang. De logische opbouw van de Teamcirkel wordt meteen duidelijk aan de hand van dit korte verhaal over aardbeien.

Teamdriver cirkel

Teamcirkel Verhaal 2

Samenwerking binnen teams is een dynamisch proces. Hoe speel je in op veranderingen en nieuwe ontwikkelingen? Met dit korte vervolgverhaal over een aardbeienkwekerij ontdek je hoe je de Teamcirkel toepast op organisaties.

Teamdriver cirkel

Opbouw Teamcirkel

De Teamcirkel toont stapsgewijs de logica die teams doorlopen bij verandering. De Teamcirkel is zowel eenvoudig in zijn opbouw als complex in de diepgang. In dit document lees je meer over de ontstaansgeschiedenis en de opbouw van de Teamcirkel.

Teamdriver samenwerken individueel en teamprofiel

Werkvorm Teamcirkel

Het is belangrijk om samen van een afstand te kijken naar de uitdagingen waarmee het team te maken heeft. Met deze opdracht oefent het team het analyseren van problemen met behulp van de Teamcirkel.

Invulvel Teamcirkel

Ga zelf aan de slag. Gebruik dit invulvel om de Teamcirkel stapsgewijs samen met je team in te vullen.

Teamdriver samenwerken individueel en teamprofiel

Leeswijzer individuele profielen

Op het Teamdriver Platform kan je als team een Teamprofiel maken. Dit is opgebouwd uit de individuele profielen van alle teamleden.  Hier lees je meer over deze individuele profielen.

teamdriver cirkel aardbei

Teamdriver Online Platform

Op dit platform van Teamdriver kan je zelf de Teamsentiment vragenlijst laten invullen door je team. Wil je hiermee aan de slag? Neem dan contact op om toegang te krijgen tot het Teamdriver Platform (€12,95 excl. BTW per gebruiker per maand).

Teamdriver online platform

Handleiding platform

Op het Teamdriver Platform kan je als team zelf aan de slag. Nieuwe teamleden toevoegen, een nieuw team aanmaken, een Teamsentiment of een Teamprofiel vragenlijst klaarzetten,… Hoe doe je dit ook alweer? Je vindt alle antwoorden in deze handleiding.

Teamdriver Podcast

Teamdriver Podcast

Op momenten dat de samenwerking in je team aandacht verdient en je wil dit bespreekbaar maken, dan komt de vraag, hoe doe je dat? Daarover hebben we het in deze podcastreeks “Gesprekken over samenwerking”. 

Nieuwsgierig geworden?
We komen graag met je in gesprek!

Contact

Op zoek naar meer succes met je team?

Heb je nog vragen of wil je meer? Vul hiernaast je naam, mailadres en telefoonnummer in. Dan nemen we contact met je op.

Naam(Vereist)
Toestemming(Vereist)