Kennisbank

Aan de slag met Teamdriver

Aan de slag met Teamdriver? In onze kennisbank hebben we alle informatie voor je op een rij gezet. Zo zorgen we ervoor dat je geheel zelfstandig met je team aan de slag kunt.

Teamdriver. Kennisbank.

Teamdriver Kennisbank

Teamdriver samenwerken individueel en teamprofiel

Samenwerking ontrafeld

Teamsamenwerking…
wat is dat eigenlijk? Duik mee in de zes belangrijkste factoren die van invloed zijn op teamsamenwerking. En hoe ze in relatie staan tot elkaar. Samen vormen ze de Teamdriehoek.

dreamteam

Teamdriehoek

 De Teamdriehoek helpt het team om samen het gesprek aan te gaan over de 6 belangrijkste factoren van teamsamenwerking. Het team formuleert samen een antwoord op de vraag ‘Wat is een (krachtig) team?’. 

Teamdriver driehoek

Teamdriehoek

 De Teamdriehoek helpt het team om samen het gesprek aan te gaan over de 6 belangrijkste factoren van teamsamenwerking. Het team formuleert samen een antwoord op de vraag ‘Wat is een (krachtig) team?’. 

Team Canvas

Maak samenwerking bespreekbaar

Je hebt veel te winnen als je ervaart dat de samenwerking in je team niet helemaal lekker loopt. Door de samenwerking expliciet  bespreekbaar te maken open je de weg naar meer succes én meer plezier in je team.

Teamdriver samenwerken individueel en teamprofiel

Teamcanvas

Het Teamcanvas helpt bij het in kaart brengen van het speelveld van je teamsamenwerking. Het Teamcanvas bestaat uit acht vragen. Het is een snelle analyse, een momentopname door het team van de teamsamenwerking.

Teamdriver Podcast

Teamdriver Podcast

Op momenten dat de samenwerking in je team aandacht verdient en je wil dit bespreekbaar maken, dan komt de vraag, hoe doe je dat? Daarover hebben we het in deze podcastreeks “Gesprekken over samenwerking”. 

Teamdriver driehoek

Teamsentiment

Veel teamleden vinden het spannend om te bespreken wat hen dwars zit. Als je sneller op tafel legt wat besproken moet worden, ga je als team beter samenwerken. Het Teamsentiment helpt om dit gesprek te voeren.

Teamdriver Teamsentiment Schermopname

Resultaten Teamsentiment

Op het Teamdriver Platform staat een online vragenlijst die de teamleden anoniem in kunnen vullen. Het resultaat wordt visueel weergegeven  in gemiddelde scores per stelling, per categorie en een totaalscore.  

Teamdriver teamsentiment

Kaartenset Teamsentiment

Het Teamsentiment maakt inzichtelijk hoe de teamleden de samenwerking ervaren. De kaartenset bevat 32 stellingen met betrekking tot het Teamsentiment. Zo bespreek je op een laagdrempelige manier de stellingen.

teamdriver cirkel aardbei

Teamdriver Online Platform

Op dit platform van Teamdriver kan je zelf de Teamsentiment vragenlijst laten invullen door je team. Wil je hiermee aan de slag? Neem dan contact op om toegang te krijgen tot het Teamdriver Platform (€15,- excl. BTW per gebruiker per maand).

Teamdriver online platform

Handleiding platform

Op het Teamdriver Platform kan je als team zelf aan de slag. Nieuwe teamleden toevoegen, een nieuw team aanmaken, een Teamsentiment of een Teamprofiel vragenlijst klaarzetten,… Hoe doe je dit ook alweer? Je vindt alle antwoorden in deze handleiding.

Teamdriver online platform

Videobank

Kort en krachtig in beeld gebracht: van ‘de missie en aanpak van Teamdriver’ tot ‘Hoe lees je het Teamsentiment resultaat?’. Op de videobank van Teamdriver vind je in korte en krachtige video’s  antwoorden op heel veel vragen. Ideaal als je zelf aan de slag gaat met Teamdriver. 

teamdriver cirkel aardbei

Teamcirkel Verhaal

De Teamcirkel is een praatplaat. Het bevat een logische structuur die teams helpt om met elkaar in gesprek te gaan over de voortgang. De logische opbouw van de Teamcirkel wordt meteen duidelijk aan de hand van dit korte verhaal over aardbeien.

Teamdriver cirkel

Teamcirkel Verhaal 2

Samenwerking binnen teams is een dynamisch proces. Hoe speel je in op veranderingen en nieuwe ontwikkelingen? Met dit korte vervolgverhaal over een aardbeienkwekerij ontdek je hoe je de Teamcirkel toepast op organisaties.

Teamdriver cirkel

Opbouw Teamcirkel

De Teamcirkel toont stapsgewijs de logica die teams doorlopen bij verandering. De Teamcirkel is zowel eenvoudig in zijn opbouw als complex in de diepgang. In dit document lees je meer over de ontstaansgeschiedenis en de opbouw van de Teamcirkel.

Teamdriver samenwerken individueel en teamprofiel

Werkvorm Teamcirkel

Het is belangrijk om samen van een afstand te kijken naar de uitdagingen waarmee het team te maken heeft. Met deze opdracht oefent het team het analyseren van problemen met behulp van de Teamcirkel.

Invulvel Teamcirkel

Ga zelf aan de slag. Gebruik dit invulvel om de Teamcirkel stapsgewijs samen met je team in te vullen.

Teamdriver samenwerken individueel en teamprofiel

Leeswijzer individuele profielen

Op het Teamdriver Platform kan je als team een Teamprofiel maken. Dit is opgebouwd uit de individuele profielen van alle teamleden.  Hier lees je meer over deze individuele profielen.

Nieuwsgierig geworden?
We komen graag met je in gesprek!

Contact

Op zoek naar meer succes met je team?

Wil je meer informatie of Teamdriver zelf ervaren? Vul hiernaast je naam, mailadres en telefoonnummer in. Dan nemen we contact met je op.

Als alle velden ingevuld zijn, kan je het formulier versturen.